Minustako 4H-kerhonohjaaja?

Kerhonohjaajat ovat 4H-toiminnan kultakimpaleita!

4H-kerhot kokoontuvat aina varttuneemman kerhonohjaajan opastuksella. Kerhonohjaaja on kerhon primus motor, joka suunnittelee ohjelmat, kokoaa nuoret yhteen, opettaa taidot, pitää järjestyksen ja on se auttava aikuinen tai melkein jo aikuinen. Kerhonohjaajalta vaaditaan nokkeluutta, sisukkuutta, vuorovaikutustaitoja, esiintymishalukkuutta ja ennen kaikkea halua toimia ja tehdä yhdessä nuorten ihmisten kanssa. Katso miksi kannattaa ryhtyä 4H-kerhonohjaajaksi!

Kokemusta, vastuuta, omaa rahaa ja opintopisteitä

Alle 18-vuotiaat ohjaavat 4H-kerhoja aina pareittain. Hyvä ikä aloittaa kerhon ohjaaminen on noin 15 vuotta tai enemmän. Kuitenkin jo 13-vuotiaana voit päästä apuohjaajaksi kerhoon, jos olet reipas ja vastuullinen sekä innostunut kerhotoiminnasta. Ohjaajiksi toivotaan sekä tyttöjä että poikia. Myös aikuisia ohjaajia otetaan mielellään mukaan toimintaan.

Ruoveden 4H-yhdistys maksaa yläkoulu- ja lukioikäisille ohjaajille palkkion jokaisesta kerhokerrasta! Tienaa taskurahaa ja hanki arvokasta kokemusta! Aikuisille vapaaehtoisille ohjaajille voimme tarvittaessa myös maksaa palkkioita tai vaihtoehtoisesti korvata matkoista aiheutuneet kulut. Kerhon ohjaaminen on palkitsevaa ja antaa eväitä sekä sisältöä omaan elämään.

Kerhon ohjaajana voit saada myös opintopisteitä! Niistä on hyötyä opiskeluissa ja työelämässä. 

Haluaisitko ohjata kerhoa?

Ruoveden 4H-yhdistys etsii ohjaajia koko lukuvuoden kestäviin kerhoihin Kirkonkylälle ja sivukylille, sekä erilaisiin lyhyempiin teemakerhoihin ympäri vuoden. Sijaisiakin tarvitaan aina välillä!

Kerhot suunnitellaan ohjaajien ja kerholaisten kiinnostusten mukaan, ja tukea kerhotoimintaan saa 4H-yhdistyksen toimihenkilöiltä. Ohjaajia koulutetaan, ja 4H-yhdistyksen jäseninä ohjaajat ovat vakuutettuja kerhoissa. Jäsenmaksun maksaneille nuorille myös Osaava ohjaaja -koulutus on maksuton. Jokainen nuori 4H-ohjaaja liittyy Ruoveden 4H-yhdistyksen jäseneksi ja maksaa jäsenmaksun. Syksyn mittaan tulee hyviä tilaisuuksia ohjaajille tienata jäsenmaksu takaisin. Käy siis täyttämässä myös jäsenlomake. 

Kiinnostaisiko kerhon ohjaaminen? Ota yhteyttä 4H-yhdistykseen, laita vaikka viestiä tai soita Teijalle, 0505265465, niin suunnitellaan yhdessä! 

4H-kerhonohjaajaksi hakeminen onnistuu myös täyttämällä lomake Nuori, hae 4H:lle töihin -sivulla.