4H-akatemia

4H-akatemia on monipuolista tekemistä ja oppimista 13 - 28-vuotiaille. Se on osaamisen näkyväksi tekemistä, opintopisteitä ja osaamismerkkejä, kursseja ja koulutuksia. Akatemia on hyödyllisiä työelämätaitoja, yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä, omia projekteja ja tekoja oman elinpiirin, luonnon, ympäristön ja muiden ihmisten hyväksi, vapaaehtoisuutta ja vaikuttamista. 

4H-akatemia on tekemistä ja oppimista oman 4H-yhdistyksen toiminnassa. Tämän tueksi käytössämme on 4H-akatemia-verkkosivusto, Suomen 4H-liiton tarjoama palvelu 4H:n jäsenille

Koulutukset

4H:n tarjoamien koulutusten kautta on mahdollisuuksia moneen! Alla esiteltyjen koulutusten lisäksi ympäri vuoden voi olla muitakin nuorille tarkoitettuja koulutuksia. 4H-koulutuksista ja 4H-toiminnassa mukana olemisesta voit saada opintopisteitä ja osaamismerkkejä. 

Jos olet kiinnostunut mistä tahansa koulutuksesta 4H:ssa, ole yhteydessä 4H-yhdistyksen Teijaan vaikka soittamalla tai viestillä, 050 526 5465, niin katsotaan yhdessä miten saadaan koulutus järjestymään! 

4H-yrityskoulutus 1 op

4H-yrityskoulutus on tarkoitettu 13 – 28-vuotiaille. Koulutuksessa mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Niistä kehitetään oma yritysidea, ja koulutuksen jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys.

Tarvittaessa 4H-yrityskoulutus voidaan toteuttaa myös yhdelle yksittäiselle aloittavalle 4H-yrittäjälle mihin tahansa aikaan vuodesta henkilökohtaisena valmennuksena. Eli jos yrityksen perustaminen on mielessä, ei kannata jäädä odottamaan kurssia, vaan ottaa suoraan yhteyttä ja kysyä mahdollisuuksista! 

4H-yrityskoulutus verkossa on yhden opintopisteen laajuinen ja on suunnattu yli 15-vuotiaille. Voit aloittaa verkkokoulutuksen koska haluat. 

Jos 4H-yrityksen perustaminen kiinnostaa, ole rohkeasti yhteydessä, niin mietitään yhdessä mikä on sinulle sopivin tapa aloittaa! 

Osaava kerhonohjaaja 0,5 + 0,5 op

Puuhailetko mielelläsi lasten kanssa? Oletko idearikas ja innostava? Oletko ehkä itse käynyt kerhoa ja haluaisit nyt jatkaa kerhonohjaajana? Tule kerhonohjaajakoulutukseen! 

Jos 4H-kerhon ohjaajaksi ryhtyminen kiinnostaa, ilmoita siitä hyvissä ajoin. Uusia kerhoja voidaan käynnistää ympäri vuoden. Kerhon ohjaajana saat itsellesi kivaa tekemistä, vähän taskurahaa ja runsaasti arvokasta kokemusta ansioluetteloon merkittäväksi.

Ajokortti työelämään, 0,5 op

Kaikki Ruoveden 8.-luokkalaiset ovat jo monena vuonna saaneet osallistua Ajokortti työelämään -koulutukseen Ylä-Pirkanmaan Osuuspankin tuella!

Onko pääsi pyörällä työhakemuksista ja ansioluetteloista? Oletko solmussa työnhaussa? Jännittääkö ensimmäinen työpaikka? Koulutuksen jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä. 

Meillä ja maailmalla

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin, ja siksipä 4H tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. 4H:n kansainvälinen toiminta on sekä monipuolista että hauskaa!

Voit esimerkiksi lähteä ulkomaille vaihtoon tai erilaisille kursseille. Yksi kiva tapa kansainvälistyä on toimia isäntäperheenä Suomeen tulevalle vaihtarille. 4H-järjestössä tehdään tiivistä yhteistyötä myös Rural Youth Europen kanssa.

Voit helposti, hauskasti ja turvallisesti valita juuri sinulle sopivan tavan kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomailla. 4H:ssa maailma on sinun!

Katso mitä kaikkea kansainvälisyyden parissa tapahtuu tällä hetkellä 4H-järjestössä ja ota yhteyttä, jos löydät sinulle sopivaa toimintaa josta haluaisit lisätietoja! 


Omat teot

4H-toiminnassa on mahdollista toteuttaa nuorten itse suunnittelemaa toimintaa, jota aikuiset tukevat. Voit hakea mukaan valtakunnalliseen 4H-vaikuttajanuorten ryhmään, oppia tuottamaan itse tapahtumia, perustaa oman nuorten klubin tai ryhmän, tai hakea rahoitusta kaveriporukan tai muun nuorten ryhmän projektille. Kaikissa ideoissa ole rohkeasti yhteydessä 4H-yhdistyksen Teijaan, niin keskustellaan mahdollisuuksista lisää! 

Lue lisää omista teoista 4H-toiminnassa.