Lannoitesäkkikeräys

Vuoden 2023 Reilu teko -säkkikeräys on päättynyt! 

Keräämme maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Keräys on ympäristöteko, ja tuottaa varoja 4H-yhdistyksen paikalliseen toimintaan. Viljelijöille säkkien keräys on maksutonta. 

Kesän keräys on käynnissä aina kesäaikaan, kunnes keräyspiste on tyhjennetty. Säilytäthän muuna aikana säkit omalla tilallasi. 

Lue ohjeet huolella ja ilmoita tuomasi säkit 4H-yhdistykseen

Ruoveden 4H-yhdistys osallistuu Reilu Teko -lannoitesäkkikeräykseen joka vuosi. Huomioithan, keräyspaikasta sovitaan vuosittain. Paikasta tiedotetaan aina kesän alussa. 

Keräyspiste tulee pitää siistinä, ja sinne saa toimittaa vain keräykseen kuuluvia suursäkkejä, lannoitesäkkejä ja lavahuppuja! Muiden toimittajien säkit viljelijöiden tulee kierrättää omalla kustannuksella.

Paikka

Tekniikantie, Kukkapaikalta noin 1 km Kuruun päin oikealla. 

Aika

Keräysaika on kesällä heinäkuun puoliväliin saakka, tai kunnes säkkikeräyspiste on tyhjennetty ja säkit noudettu eteenpäin. 

Pakkaa oikein ja toimita säkit keräyspisteelle

Viljelijät toimittavat itse tyhjät säkit ohjeiden mukaan pakattuna keräyspisteeseen. 

Kaikille yhteiset pakkausohjeet 4H-järjestön sivuilla

Säkkien tulee olla tyhjiä, mutta muutama lannoiterae ei haittaa. Säkkejä ei tarvitse erikseen puhdistaa niihin tarttuneesta liasta, hiekasta tms., mutta vieraita esineitä, kiviä, muuta muovia yms. ei saa olla mukana.

Tuo vain keräykseen kelpaavaa muovia

Reilu Teko -keräykseen kelpaavat ainoastaan Yaran sopimuskumppanien säkit ja näin ollen muiden toimijoiden säkkejä ei voida toimittaa Reilu Teko -säkkikeräyspisteille.

Säkkikeräykseen kelpaavat alla olevien valmistajien säkit:

  • Yara
  • Hankkija
  • Lantmännen Agro
  • Peltosiemen
  • Tilasiemen
  • A-Rehu.

Keräykseen eivät kelpaa: paperisäkit, muiden valmistajien säkit, säilörehujen kiriste- ja aumakalvot tai kanisterit, muu muovi tai jäte.

Toimitettujen säkkien määrä ilmoitetaan viestillä 4H-toiminnanjohtajalle

Lähetä viestillä tuotujen säkkien määrät toiminnanjohtaja Teija Perttulan puhelinnumeroon 050 526 5465. 

4H-yhdistys saa keräyksestä tuottoja nuorisotoiminnan hyväksi ilmoitetun määrä mukaan, joten olethan ystävällinen ja ilmoitat toimittamasi säkkien määrät! Kiitos tuestasi! 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Säkkikeräyksen järjestävät Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi Oy. Keräyksessä ovat mukana myös Hankkija, Lantmännen Agro, A-Rehu, Peltosiemen, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja. 

Keräyspaikan meille tarjoaa Ruoveden kunta.

Keräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Nuori, tienaa lannoitesäkkikeräyksellä!

Jos säkkien kerääjä on nuori, alle 29-vuotias, tilitämme erikseen sovitusti keräystuoton tuodun säkkimäärän mukaan suoraan nuorelle. Kysele siis rohkeasti maatiloilta säkkejä keräykseen, nouda, pakkaa ja toimita meille ohjeiden mukaisesti, ja tienaa! Sovithan asiasta kanssamme ennen säkkien toimitusta.

Jos haluat työllistyä säkkien kerääjänä laajemminkin, ja olet valmis noutamaan ja pakkaamaan kerättäviä säkkejä maatiloilta eri puolilta Ruovettä, ole 4H-yhdistykseen yhteydessä, jotta voimme yhdessä tiedottaa palvelusta maanviljelijöille. 

Vielä toistaiseksi tällaista keräyspalvelua ei viljelijöille ole, vaan säkit tuodaan itse keräyspisteelle oikein pakattuna.
Pidäthän Reilu Teko -säkkikeräyspisteen siistinä! Pakkaa säkit oikein ja ilmoita tuomiesi säkkien määrä 4H-yhdistykseen!