Lannoitesäkkikeräys

Vuoden 2020 Reilu teko -säkkikeräys on päättynyt!

Ethän tuo säkkikeräyspisteelle enää uusia säkkejä, sillä keräyspiste saattaa vaihtua. Keräämme säkkejä jälleen vuonna 2021.

Lue ohjeet huolella ja ilmoita tuomasi säkit 4H-yhdistykseen!

Ruoveden 4H-yhdistys osallistuu Reilu Teko -lannoitesäkkikeräykseen joka vuosi. Huomioithan, keräyspaikasta sovitaan vuosittain. Paikasta tiedotetaan kesän alussa. 

Keräyspiste tulee pitää siistinä, ja sinne saa toimittaa vain keräykseen kuuluvia suursäkkejä, lannoitesäkkejä ja lavahuppuja! Muiden toimittajien säkit viljelijöiden tulee kierrättää omalla kustannuksella.

Paikka

-

Aika

Keräysaika on kesällä heinäkuun puoliväliin saakka, tai kunnes säkkikeräyspiste on tyhjennetty ja säkit noudettu eteenpäin. 

Pakkaa, toimita ja ilmoita tuomasi määrä 4H-yhdistykseen

Viljelijät toimittavat itse tyhjät säkit oikein pakattuna keräyspisteeseen. Lue pakkausohjeet täältä!

Säkkien tulee olla tyhjiä, mutta muutama lannoiterae ei haittaa. Säkkejä ei tarvitse erikseen puhdistaa niihin tarttuneesta liasta, hiekasta tms., mutta vieraita esineitä, kiviä, muuta muovia yms. ei saa olla mukana.

Tuo vain keräykseen kelpaavaa muovia

Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Tilasiemenen, Peltosiemenen ja Raisioagron siemensuursäkit, lannoitelavojen suojahuput ja Yaran pienet lannoitesäkit (40 kg ja 25 kg). Lisäksi Hankkijan rehusäkit kelpaavat keräykseen.

Mitään muita suursäkkejä, maatalousmuoveja, kanistereita tai muuta muovia tai jätettä ei keräyspisteelle saa tuoda!

Toimitettujen säkkien määrä ilmoitetaan viestillä 4H-toiminnanjohtajalle, puh 050 526 5465 (Teija)

4H-yhdistys saa keräyksestä tuottoja nuorisotoiminnan hyväksi ilmoitetun määrä mukaan, joten olethan ystävällinen ja ilmoitat toimittamasi säkkien määrät! Kiitos tuestasi! 

Ruoveden 4H-yhdistyksen, Yaran, Suomen 4H-liiton, Finlands Svenska 4H:n ja Lassila & Tikanojan yhteistyössä järjestämällä Reilu Teko -säkkikeräyksellä saadaan suomalaisille nuorille kesätöitä ja ympäristöä puhtaammaksi.

Keräyspaikan meille tarjoaa Ruoveden kunta.

Keräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Nuori, tienaa lannoitesäkkikeräyksellä!

Jos säkkien kerääjä on nuori, alle 29-vuotias, tilitämme erikseen sovitusti keräystuoton tuodun säkkimäärän mukaan suoraan nuorelle. Kysele siis rohkeasti maatiloilta säkkejä keräykseen, nouda, pakkaa ja toimita meille ohjeiden mukaisesti, ja tienaa! Sovithan asiasta kanssamme ennen säkkien toimitusta.

Jos haluat työllistyä säkkien kerääjänä laajemminkin, ja olet valmis noutamaan ja pakkaamaan kerättäviä säkkejä maatiloilta eri puolilta Ruovettä, ole 4H-yhdistykseen yhteydessä, jotta voimme yhdessä tiedottaa palvelusta maanviljelijöille. 

Vielä toistaiseksi tällaista keräyspalvelua ei viljelijöille ole, vaan säkit tuodaan itse keräyspisteelle oikein pakattuna.
Pidäthän Reilu Teko -säkkikeräyspisteen siistinä! Pakkaa säkit oikein ja ilmoita tuomiesi säkkien määrä 4H-yhdistykseen!