4H-yritys

Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-Yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti, omassa tahdissa. 4H-Yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, helppo keino varmistaa itselleen vaikkapa kesätyö. Oma 4H-yritys on myös hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Kesäkahvila, B&B-majoituspalvelu, tuotteiden myyntiä rantamakasiinissa, pihatöitä, leivonnaisten myyntiä, ikkunoiden pesua, lasten hoitoa, valokuvausta, nettisivujen suunnittelua; sinä päätät millaista bisnestä teet ja miten kauan.

Mikä 4H-Yritys?

4H-Yritys on 4H-järjestön kehittämä toimintamalli nuorten yritystoimintaan. Sen tavoitteena on edistää 4H-järjestön toiminta-ajatuksen mukaisesti nuorten yrittäjyyttä.

4H-Yritys simpukankuoressa:

Kaikessa tässä sinua autetaan omassa 4H-yhdistyksessä! Vastuun toiminnasta, ideoinnista, paperitöistä ja työn tekemisestä otat sinä itse. Kokeile rohkeasti! Soita tai laita viestiä 4H-yhdistyksen Teijalle, 050 526 5465, niin tuumataan yhdessä mikä olisi sinulle paras tapa päästä alkuun!

Ruoveden kunta tukee nuoria 4H-Yrityksen perustajia 200 euron starttirahatyyppisellä kesäyritystuella!
Katso lisätiedot ja hae tukea!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Asiakas, näin tilaat tuotteita tai palveluita nuorelta 4H-yrittäjältä

Ole yhteydessä suoraan nuoreen. Jos et löydä yhteystietoja, voit kysyä niitä 4H-yhdistyksestä. Sovi nuoren kanssa tehtävästä työstä, ajankohdasta, hinnasta ja mahdollisista muista korvauksista sekä työvälineistä. Perehdytä nuori työhön. Huolehdi, että työn tekeminen on turvallista.

4H-yrittäjät ovat itsenäisiä toimijoita, jotka hoitavat itse laskutuksen. Hyödynnä kotitalousvähennys, sillä jotkin 4H-yrittäjiemme palvelut ovat vähennyskelpoisia. Lue lisää kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä Verohallinnon sivuilta.

Monella nuorella 4H-yrittäjällä on Y-tunnus, eli he voivat laskuttaa yksityishenkilöä, yritystä tai yhdistystä. Jos 4H-yrittäjällä on y-tunnus, hän on samalla ilmoittautunut ennakonperintärekisteriin. Asiakkaan tarvitsee vain maksaa saamansa lasku.

Jos 4H-yrittäjä ei ole ennakonperintärekisterissä (eli ei ole y-tunnusta), asiakas ilmoittaa maksetun työkorvauksen tulorekisteriin. www.vero.fi/tulorekisteri

Tältä sivulta näet millaisia 4H-yrittäjiä Ruovedeltä löytyy, ja millaisia tuotteita tai palveluita heillä on tarjolla. Aina voit kysyä tekisikö nuori myös muita töitä kuin tässä mainittuja. Moni nuori on valmis tekemään töitä monipuolisesti.

Kaikki 4H-yrityksen perustavat liittyvät 4H-jäseniksi. Klikkaa linkkiä ja liity!