Asiakas, näin tilaat työtä 4H-yrittäjältä

4H-yrittäjiltä voi tilata monenlaisia tuotteita tai palveluita. Tältä sivulta löydät ohjeet tilauksen tekemiseen 4H-yrittäjältä. 

Ole yhteydessä suoraan nuoreen 

Jos et löydä yhteystietoja, voit kysyä niitä 4H-yhdistyksestä. Sovi nuoren kanssa tehtävästä työstä, ajankohdasta, hinnasta ja mahdollisista muista korvauksista sekä työvälineistä. Perehdytä nuori työhön. Huolehdi, että työn tekeminen on turvallista. 

Nuori laskuttaa sinua itse

4H-yrittäjät ovat itsenäisiä toimijoita, jotka hoitavat itse laskutuksen. Hyödynnä kotitalousvähennys, sillä jotkin 4H-yrittäjiemme palvelut ovat vähennyskelpoisia. 

Verohallinnon sivuilla kerrotaan mitkä työt oikeuttavat kotitalousvähennykseen

Monella nuorella 4H-yrittäjällä on Y-tunnus, eli he voivat laskuttaa yksityishenkilöä, yritystä tai yhdistystä. Jos 4H-yrittäjällä on y-tunnus, hän on samalla ilmoittautunut ennakonperintärekisteriin. Asiakkaan tarvitsee vain maksaa saamansa lasku. 

Jos 4H-yrittäjä ei ole ennakonperintärekisterissä (eli ei ole y-tunnusta), asiakas ilmoittaa maksetun työkorvauksen tulorekisteriin. 

www.vero.fi/tulorekisteri

Tutustu ajantasaiseen listaan, jossa kerromme, millaisia 4H-yrittäjiä Ruovedeltä löytyy, ja millaisia tuotteita tai palveluita heillä on tarjolla. Aina voit kysyä tekisikö nuori myös muita töitä kuin tässä mainittuja. Moni nuori on valmis tekemään töitä monipuolisesti.