Kerhot

Kerhovuosi 2020 - 2021 on käynnissä!

Ruoveden 4H-yhdistyksessä toimii tällä hetkellä neljä kerhoryhmää. Pidämme kerhokalenterin avoimena uusillekin ryhmille. Jos sinulla on hyvä idea, ole yhteydessä!

Seuraamme koronatilannetta. Tutustu huolella tiedotteeseemme aiheesta. Tärkeintä on, että tulet kerhoon vain täysin terveenä!

Pidämme mahdollisena myös etäkerhotoiminnan käynnistämisen, koronatilanteen vuoksi tai siitä riippumattakin. Etätoteutukset tarjoavat ryhmätoiminnan mahdollisuuksia lapsille ja nuorille, joita välimatkat tai muut syyt estävät osallistumasta perinteiseen ryhmätoimintaan.

4H-kerhotoiminta

4H-harrastekerhot ovat 4H:n ryhmätoiminnan tärkein muoto. Yli 6-vuotiaille tarkoitettuja kerhoja on noin 3000 eri puolilla Suomea. Kerhoissa lapset oppivat monipuolisesti kestävään elämäntapaan liittyviä arjen taitoja sekä yritteliään ihmisen perusvalmiuksia. TOP-tehtäväpankki on ohjaajien ja kerholaisten tärkeä työkalu.

4H-kerhoissa tarjotaan lapsille monipuolisia oppimiskokemuksia, eli kokeillaan ja tehdään eri asioita. Aihepiirejä ovat esimerkiksi ruoka, metsä ja luonto, käsillä tekeminen, eläimet, puutarha, ympäristö ja kanvainvälisyys. Yleiskerhoissa tehdään joka kerralla erilaisia asioita, teemakerhoissa keskitytään yhteen aiheeseen. 

Osa kerhoista kestää koko lukuvuoden, toiset voivat olla kestoltaan lyhyempiä, vain muutamien viikkojen mittaisia.

Ilmoittautumis- ja maksukäytännöt vaihtelevat kerhoittain.

Kerhoilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää jo ennen ensimmäistä kerhokertaa jotta kerholaisten tiedot ja huoltajien yhteystiedot ovat 4H-yhdistyksen ja kerhonohjaajien käytettävissä heti ensimmäisestä kerhokäynnistä alkaen. 

Pääsääntöisesti kerhoihin osallistuvat liittyvät 4H-yhdistyksen jäseniksi ja maksavat pelkän jäsenmaksun 35 euroa/hlö tai 70 euroa/perhe koko kerhovuodelta. Olemme siirtyneet rullaavaan jäsenkauteen (7.1.2020 alkaen). Jäsenmaksusi ja -kautesi on voimassa 12kk kerrallaan, alkaen liittymiskuukauden alusta. Jäsenmaksukauden päättyessä saat uuden jäsenmaksulaskun.

Vaihtoehtoisesti laskutamme jäsenmaksun sijaan kerhomaksun ilman jäsenyyttä 35 eur/hlö/kerho.

4H-jäseneksi liittyminen on helpoin tapa tukea 4H-nuorisotyötä omalla paikkakunnalla. Jäsenyys kannattaa! On hienoa jos päätätte liittyä jäseniksi vaikka koko perhe! Omia jäsentietoja voi käydä tarkastelemassa ja muuttamassa digitaalisella jäsenkortilla oma.4h.fi. Pidäthän tietosi ajantasalla!