Hae Ruoveden kunnan kesäyritystukea

Ruoveden kunta tukee ruovesiläisiä nuoria (s. 2006-2009) 220 eurolla starttirahatyyppisesti oman 4H-yrityksen perustamiseen. Kesäyritystukea haetaan Ruoveden 4H-yhdistyksen kautta. 

4H-yrityksen perustamisesta syntyy kuluja, kuten vakuutuskuluja, markkinointikuluja, väline- ja tarvikekuluja tai vuokrakuluja. Näiden kulujen kattamisessa Ruoveden kunta haluaa olla avuksi. 

Tuki maksetaan Ruoveden kunnasta suoraan nuoren tilille ja se merkitään 4H-yrityksen kirjanpitoon tuloksi. 

Yritystuen voi saada yhden kerran 

Yritystuki on kertaluonteinen, sama nuori voi saada sen vain kerran. 

Yritystukea ei voi saada, mikäli saa jo muuta kunnan kesätyöllistämistukea eli jos tulee valituksi ja vastaanottaa kunnan kesätyöpaikan, tai jos osallistuu kunnan kesätyövalmennusleirille, tai jos kesätöiden työnantaja saa tukea nuoren työntekijän palkkaamiseen. 

Muistathan kuitenkin, että 4H-yrityksen voi perustaa vaikka ei kunnan yritystukeen olisikaan oikeutettu. 

4H-yrittäjänä voi toimia myös muun kesätyön ohessa

Nuori voi saman kesän aikana sekä tehdä palkkatyötä että toimia 4H-yrittäjänä. 4H-yrityksen toiminta voi olla määräaikaista, jatkuvaa, kesän kestävää tai popup-tyyppistä, esim. popup-ravintola/-kahvila tai messumyyntiä jossain tapahtumassa. Tämän voi 4H-yrittäjä itse päättää. 4H-yrityksen voi perustaa myös useamman nuoren ryhmä. Tällöin jokainen ryhmän jäsen voi hakea tukea erikseen. 

4H-yrityksen ehtoja tulee noudattaa

Tuki on tarkoitettu nuorille, jotka perustavat 4H-yrityksen 4H-yhdistyksen ehtojen mukaisesti. 4H-yhdistyksestä saat apua kaikkeen tähän. 4H-yrityksen perustaja 

  • käy 4H-yrityskoulutuksen tai -valmennuksen tai suorittaa vastaavat verkko-opinnot (n. 10 h, sis. itsenäistä työskentelyä) 
  • laatii yrityksen perustamisilmoituksen ja liiketoimintasuunnitelman   
  • etsii itselleen yritysohjaajan 
  • liittyy 4H-yhdistyksen jäseneksi ja maksaa jäsenmaksun 40 euroa  
  • huolehtii, että tienaa yritystuen lisäksi vähintään 50 euroa ja enintään 7000 euroa 
  • raportoi yrityksensä toiminnasta ja tuloista ja menoista joka vuosi 15.1. mennessä

Kesäyritystukea haetaan Ruoveden 4H-yhdistyksen kautta alla olevalla lomakkeella. 4H-yhdistyksestä hakemukset välitetään suoraan Ruoveden kuntaan. 

Tällä lomakkeella haen Ruoveden kunnan kesäyritystukea 4H-yritystoimintaani