4H-vasikat 

Ruoveden 4H-yhdistyksen vasikkaketju siirtyi Virroille kesällä 2020. Hurstin tilalla syntynyt Simpson-vasikka muutti Lammin tilalle Virroille tilan Essi-tyttären hoidettavaksi.

Simpsonin emä on ystävänpäivänä 14.2.2017 syntynyt Onneli, joka luovutettiin kotitilalleen Hurstin tilalle Ruovedellä toukokuussa 2017. Onneli-vasikan emälehmä Milli, aikaisempi 4H-vasikka, on asustanut Mäkelän tilalla ja on ollut siellä Neea Rimmin hoidettavana. 4H-vasikan vastaanottaja sitoutuu luovuttamaan ensimmäisen syntyvän lehmävasikan eteenpäin annettavaksi uudelle tilalle, ja Hurstin tilalla sen sai hoidettavakseen nuori Niilo Hursti. Myös Niilon pikkusisko Matilda on auttanut vasikan hoitamisessa. Niilo ja Matilda olivat mukana viemässä Simpson-vasikkaa Virroille.

Ketjuvasikkatoiminnan tarkoitus on lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta kotieläimiä ja perinteistä maataloutta kohtaan. Vastaanottaessaan ketjuvasikan nuori ja hänen vanhempansa sitoutuvat huolehtimaan vasikasta hyvin ja toteuttamaan sen hoidossa annettuja ohjeita sekä siementämään vasikasta kasvaneen hiehon jalostussuunnitelman mukaisesti.

Vasikkaketju on jatkunut Ruovedellä vuodesta 1999. Sitä ennenkin ketjuvasikkatoimintaa on ollut, mutta välissä on ollut vuosien tauko. Onneli saapui Hurstin tilalle Mäkelän tilalta, Milli Mäkelään Kangaspusun tilalta Visuvedeltä 2015, Jelli Kangaspusun tilalle Perälän tilalta Jäminkipohjasta 2012 ja Älli Perälän tilalle Ojasen tilalta Pihlajalahdelta. Ojasen tilalle Älli-vasikka oli tullut Lähteenmäestä Kekkoselta ja sinne puolestaan saatiin Noora-vasikka Morrin tilalta Virroilta Ruoveden Maataloustuottajien lahjoittamana vuonna 1999. Ketjuvasikkatoiminnassa tehdään yhteistyötä Faba osk:n kanssa.
 

Onneli-vasikan luovutus Hurstin tilalle 2017