4H-jäsenyys UKK

4H-jäsenyys on helppo tapa kannattaa paikallista nuorisotyötä. Jäseneksi liittyminen on helppoa, samoin jäsenyyden peruminen. 

 Seuraavat usein kysytyt kysymykset käsittelevät aiheita 

  • 4H-jäsenyys 
  • Digitaalinen jäsenkortti 
  • Jäseneksi vai ei 

4H-jäsenyys 

Miten liityn 4H-jäseneksi? 

Ruoveden 4H-yhdistyksen jäseneksi liityt helposti täyttämällä jäsenlomakkeen osoitteessa liity.4h.fi. Valitse valikosta Ruoveden 4H-yhdistys. Seuraavalla sivulla voit täyttää jäsentiedot. Valitse tältä sivulta itsellesi tai perheellesi sopiva jäsenyyden muoto. Voit liittyä henkilöjäseneksi tai perhejäseneksi. Perhejäseneksi voivat liittyä samassa taloudessa asuvat. Käytä samaa sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa vain yhdelle henkilölle. 

Jos lomakkeen täyttämisessä on ongelmia, ole yhteydessä 4H-yhdistykseen esimerkiksi viestillä numeroon 050 526 5465, Teija, niin katsotaan yhdessä! 

Meiltä ilmoittaudutaan kerhoon, täytänkö muita lomakkeita? 

Kyllä. Ilmoittautuessasi kerhoon, täytä sekä jäseneksiliittymislomake että kerhoilmoittautumislomake. Valtakunnalliseen jäsenrekisteriin emme kerää jäsenistä esimerkiksi allergiatietoja. Kerhotoiminnassa ne ovat tärkeitä tietoja. Joihinkin kerhoihin on myös osallistujarajat, joita emme pysty seuraamaan jäsenrekisterin kautta. 

Kerhoilmoittautumislomake, jonka täyttämällä voit ilmoittautua kerhoihin.

Mitä saan 4H:n jäsenenä?

  • Voit päästä ilmaiseksi tai edullisemmin 4H-kerhoihin, leireille ja koulutuksiin sekä muuhun 4H-toimintaan
  • Saat valtakunnallisia ja paikallisia jäsenalennuksia 
  • 13–28-vuotiaana voit perustaa 4H-yrityksen
  • Tapaturmavakuutus 4H-tapahtumissa 6–28-vuotiaille
  • Voit hakea kansainväliseen 4H-vaihtoon 18–25-vuotiaana

Lisäksi 4H:n jäsenenä tuet tärkeää, paikallista nuorisotyötä. Jokainen maksettu jäsenmaksu on tuki nuorisotoiminnallemme. 

4H-jäsenen jäsenalennukset Suomen 4H-liiton sivuilla

Mitä 4H-jäsenyys maksaa? 

4H:n jäsenyydestä maksat 40 euroa vuodessa. Samaan ruokakuntaan kuuluvien aikuisten ja vähintään 6-vuotiaiden lasten perhejäsenmaksu on 85 euroa vuodessa.  Jos perheestänne liittyy vähintään kolme henkilöä jäseniksi, kannattaa valita perhejäsenmaksu ja liittää mukaan kaikki perheenjäsenet. Myös aikuiset voivat olla 4H-jäseniä. 

Miten 4H-jäsenmaksu maksetaan? 

Voit maksaa 4H-jäsenmaksun heti liittymisen yhteydessä.  valita maksutavaksi laskun, jolloin lasku toimitetaan sinulle myöhemmin Suomen 4H-liitosta. Jäsenmaksukauden päättyessä saat uuden jäsenmaksulaskun. Maksamattomasta jäsenmaksulaskusta lähetetään maksumuistutus. 

Mihin saakka 4H-jäsenyys on voimassa? 

Olemme siirtyneet rullaavaan jäsenkauteen (7.1.2020 alkaen). Jäsenmaksusi ja jäsenkautesi on voimassa 12kk kerrallaan, alkaen liittymiskuukauden alusta. Jäsenmaksukauden päättyessä saat uuden jäsenmaksulaskun. 

4H-jäsenyys päättyy kun jäsen itse ilmoittaa jäsenyytensä päättämisestä. Jos jäsen ei maksa jäsenmaksua, voi 4H-yhdistyksen hallitus jossain vaiheessa katsoa jäsenyyden päättyneeksi. 

Onko 4H-jäsenyyden päättäminen vaikeaa? Miten eroan 4H-jäsenyydestä?

4H-jäsenenä voit itse päättää jäsenyyden milloin tahansa. Voit käydä omalla digitaalisella jäsenkortillasi klikkaamassa jäsenyytesi päättyneeksi, tai voit lähettää kirjallisen ilmoituksen 4H-yhdistykseen vaikka viestillä tai sähköpostitse, niin kirjaamme sinut eronneeksi jäsenyydestä. 

En enää käy kerhossa. Päättyykö 4H-jäsenyys automaattisesti? 

Osa jäsenistä haluaa jatkaa 4H-jäsenyyttä, vaikka ei käykään aktiivisesti missään kerhoryhmässä tai ole muuten mukana toiminnassa. Siksi jäsenyys ei suoraan pääty kerhokäyntien loppumiseen. 

Kannattaa pysyä jäsenenä koko oman jäsenkauden loppuun saakka. Toimintamme vaihtelee. Vaikka juuri nyt ei olisikaan mitään sinulle mieleistä toimintaa tarjolla, voi vuoden mittaan tulla monta uutta kiinnostavaa mahdollisuutta! 

Voinko liittyä uudelleen, jos olen kerran eronnut 4H-jäsenyydestä? 

4H-jäseneksi voit milloin tahansa liittyä uudelleen! Tervetuloa takaisin! Jos liittymislomakkeella liity.4h.fi on teknisiä ongelmia, ota yhteyttä 4H-yhdistykseen, niin katsotaan tiedot kuntoon! 

4H-jäseneksi on helppoa liittyä ja tilanteen muuttuessa helppoa myös erota. Moni maksaa jäsenmaksua vain kannattaakseen paikallista nuorisotyötä. 

Digitaalinen jäsenkortti 

Mikä on digitaalinen jäsenkortti? 

Digitaalinen jäsenkortti tarkoittaa sitä, että omat jäsentietosi ovat sinun nähtävilläsi ja muokattavissasi osoitteessa oma.4h.fi. Huoltaja pääsee tarkastelemaan ja muokkaamaan huollettaviensa ja kaikkien perheen jäsenten tietoja. 

Käyttäjätunnus palveluun on liittymislomakkeella ilmoittamasi sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Salasanan voit tilata ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja myös myöhemmin uudelleen. 

4H ei toimita jäsenille paperista jäsenkorttia. Kortti on nykyisin vain sähköisessä muodossa. 

Mitä kaikkea voin tehdä digitaalisella jäsenkortilla? 

Digitaalisella jäsenkortilla voit muokata omia jäsentietojasi, yhteystietojasi ja huoltajana perheenjäsentesi tietoja. Voit esimerkiksi vaihtaa muuttuneen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen tai päivittää postiosoitteen. Jäsenkortilla voit myös ilmoittaa haluavasi erota 4H-yhdistyksen jäsenyydestä. Perhejäsenyydessä voit huoltajana lisätä perheeseen uusia jäseniä, tai päättää yksittäisen perheenjäsenen jäsenyyden. 

Digitaaliselta jäsenkortilta näet kaikki käytössäsi olevat jäsenedut helposti. Pääset myös hyödyntämään etuja jäsenetuliikkeissä jäsenkorttia näyttämällä. 

4H-yrittäjät perustavat 4H-yrityksensä ja raportoivat 4H-yrityksen toiminnasta sekä hankkivat 4H-yrittäjän vastuuvakuutuksen digitaalisen jäsenkortin kautta. 

Ongelmia kirjautumisessa? 

Jos jäsentiedoistasi ei löydy sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa, et pääse kirjautumaan digitaaliselle jäsenkortille. Tällöin sinun tulee olla yhteydessä meihin, eli omaan 4H-yhdistykseesi, jotta voimme tallentaa yhteystiedot jäsenrekisteriin. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan oma.4h.fi:hin. 

Miten tallennan jäsenkortin pikakuvakkeena puhelimen aloitusnäytölle? 

Voit tallentaa jäsenkortin pikakuvakkeen puhelimen näytöllesi, niin pääset siihen jatkossa nopeasti. Esimerkkinä toimii Android-puhelin, Samsung.

Pyyhkäise näyttöä ylhäältä alas. Saat esiin verkkosivun osoiterivin. Maalaa tai valitse osoite. Paina alaspäin osoittavaa nuolta.

Puhelin kysyy ”Asennetaanko tämä sivusto verkkosovelluksena Sovellukset-näyttöön?” Valitse "Asenna". Saat 4H-pikakuvakkeen puhelimesi Sovellukset-listaukseen. Jatkossa jäsenkortti aukeaa kun klikkaat pikakuvaketta.

iPhone-puhelimessa paina näytön alarivissä näkyvää ylöspäin osoittavaa nuolta. Tämän jälkeen näkyvästä valikosta valitse kohta "Lisää Kotivalikkoon". Valitse "Lisää". Näin saat 4H-pikakuvakkeen puhelimesi valikkoon. 

Meillä on perhejäsenyys, mutta perheemme kaikki yli 6-vuotiaat eivät ole jäsenrekisterissä. Miten lisään perheeseemme jäseniä? 

Kirjaudu digitaaliselle jäsenkortille osoitteessa oma.4h.fi. Mene Jäsentiedot-välilehdelle. Alhaalta löydät kohdan "Lisää uusi perhejäsen" 

Perhejäsenmaksulla kaikki saman ruokakunnan yli 6-vuotiaat voivat olla 4H-yhdistyksen jäseniä, myös aikuiset. 

Meillä on perhejäsenyys, ja osa perheemme jäsenistä on muuttanut. Miten poistan perhejäsenmaksun piiristä jäseniä? 

Huoltajana voit tehdä muutoksia koko perheen tietoihin. Voit Jäsentiedot-välilehdellä mennä eroavan jäsenen tietoihin ja alhaalta valita kohdan "Erota yksittäinen jäsen". Muu perhe jää vielä perhejäseniksi. 

Huomaa, että huoltajan erotessa jäsenyydestä kirjautuu koko perheen jäsenyys päättyneeksi. Jos tämä ei ole tarkoitus, olethan yhteydessä 4H-yhdistykseen ennen eroamista. 

Haluamme vaihtaa perhejäsenmaksusta yksilöjäsenmaksuun tai päinvastoin, miten toimimme? 

Jos haluat muuttaa jäsenyyttä perhejäsenmaksusta yksilöjäsenmaksuksi, tai päinvastoin, on helpointa olla yhteydessä 4H-yhdistykseen. Muutos on kyllä mahdollinen, mutta ei onnistu suoraan jäsenkortilla. 

Digitaalinen jäsenkortti kannattaa ottaa käyttöön. Seuraat helposti mihin saakka jäsenmaksusi on voimassa, ja näet, mitä jäsenetuja voit käyttää. 

Jäseneksi vai ei? 

Velvoittaako 4H-jäsenyys minua osallistumaan johonkin tai tekemään talkootöitä? 

4H-jäsenenä voit osallistua juuri siihen toimintaan mikä sinua kiinnostaa ja mikä on sinun ikäisillesi suunnattu. Voit olla jäsen myös ilman että olet mukana missään toiminnassa, vain kannattaaksesi paikallista nuorisotoimintaa. 

Jäsenmaksun maksaminen on ainoa sääntöjen mukainen jäsenvelvoite. Toiminnassa mukana oleminen on vapaaehtoista.

Onko helpompaa vain maksaa kerhomaksu eikä liittyä jäseneksi? 

Jäseneksi liittyminen ei ole sen vaikeampaa tai sitovampaa kuin pelkän kerhomaksun maksaminenkaan. Jäsenenä saat käyttöösi jäsenetuja, ja pääset osallistumaan 4H-yhdistyksen muuhunkin jäsenille suunnattuun toimintaan. Jokainen maksettu jäsenmaksu hyödyttää paikallista nuorisotoimintaa rahallisesti enemmän kuin maksettu kerhon toimintamaksu. Yhdistys ei ole yhdistys ilman jäseniä! 

Miten jäsenrekisteriin ilmoittamiani tietoja käytetään? 

Tietosuojaselosteeseen 4H-järjestön sivustolla on kirjattu miten jäsenrekisteriin ilmoitettuja tietoja käytetään ja säilytetään

Mihin olen yhteydessä jäsenyyteen liittyvissä asioissa? 

Kaikissa 4H-jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Ruoveden 4H-yhdistykseen. Sinua auttaa toiminnanjohtaja Teija Perttula, sähköpostiosoite teija.perttula(a)4h.fi tai WhatsApp, viestit ja puhelut, numero 050 526 5465. 

Miksi 4H:ssa odotetaan, että kaikki toiminnassa mukana olevat ovat 4H-jäseniä? 

Mitä olisi yhdistys ilman jäseniä? 

4H-yhdistyksessä tehdään paljon kaikenlaista paikkakunnan lasten ja nuorten kanssa. Jäsenmaksutuotoilla saadaan toteutettua monipuolista toimintaa. Jäsenillä on aina mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, mitä kerhoissa, tapahtumissa ja muun harrastustoiminnan parissa tapahtuu. Osa toiminnasta on avointa kaikille, kuten kouluyhteistyö ja monet tapahtumat. Osan toiminnasta suuntaamme vain jäsenille. 

Perheemme nuoret ovat jo kasvaneet aikuisiksi, mutta haluamme silti tukea 4H-työtä. 

4H-yhdistyksen kannattajajäsenyys on hyvä tapa tukea paikallista 4H-nuorisotyötä. Kannattajajäsenenä maksat vuosittain kannattajajäsenmaksun, jolla saadaan paljon hyvää aikaiseksi paikkakunnalla. Kannattajajäsenyys on hyvä vaihtoehto, jos perheessä ei enää ole harrastavia nuoria, tai jos muuten haluat tukea tärkeää työtämme. 

Jokainen maksettu jäsenmaksu on iso tuki paikalliselle nuorisotyölle! Kiitos!