Leirit

Ruokakoulu -päiväleiriä suunnitellaan

Seuraamme kuitenkin vielä koronatilanteen kehittymistä ja valtakunnallisia sekä paikallisia suosituksia ja linjauksia Ruokakoulu-päiväleiritoimintaan liittyen.

Ruokakoulu on ruokaan liittyvää tekemistä, kokemuksia ja elämyksiä sekä liikuntatuokioita. Lapsille tarjotaan mahdollisuus kokea RUOKAILOA kaikin aistein ja nauttia liikunnan riemusta. Ruokakoulu sopii 8–12-vuotiaille pojille ja tytöille, eli ensisijaisesti 2012 tai aiemmin syntyneille alakouluikäisille. Ruokakoulu tarjoaa neljänä päivänä hauskaa ja hyödyllistä toimintaa kesälomalla. Tervetulleita leirille ovat kaikki Ruoveden alueen lapset ja nuoret sekä myös vapaa-ajanasukkaat. Leiripäivän kesto on 6 - 8 h.

Jokaiseen leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Lisäksi leirin ohjelmaan kuuluu maatilavierailu, jonka kuljetukset sisältyvät leirimaksuun, sekä vähintään yksi erikseen ilmoitettava ateria jolle myös lasten vanhemmat ovat tervetulleita.

Ruokakoulussa lisätään lasten tietoja ja taitoja liittyen

  • ruoanvalmistukseen
  • terveelliseen ravitsemukseen ja
  • liikuntaan

Ruokakoulujen käytännön toteutuksesta vastaavat 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, Ruovedellä Ruoveden 4H-yhdistys. Ruokakoulun valtakunnallisen suosituksen mukainen osallistumismaksu on 65 euroa. Sisaralennus 10 euroa saman perheen lapsille. Osallistumismaksu laskutetaan ennen leiriä. Ruoveden 4H-yhdistyksen jäsenyyttä ei leiriläisiltä edellytetä, mutta liittymällä jäseneksi ja maksamalla 4H-jäsenmaksun tuet helpolla tavalla paikallista nuorisotyötä. 4H-jäseneksi liittyminen ja tietoa jäseneduista täällä

Kesällä 2019 leiripaikaksi valikoitui Kauko-Pohjan Nuorisoseurantalo Jäminkipohjassa, kylätalo lähellä luontoliikuntamahdollisuuksia, alle 10 min automatkan päässä Ruoveden keskustasta. Seuraavan Ruokakoulun leiripaikka, ajankohta ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan niiden varmistuttua. Seuraa ilmoittelua!


Päiväleiriyhteistyö Ruoveden Seurakunnan kanssa

Ruoveden 4H-yhdistys tekee leiriyhteistyötä Ruoveden seurakunnan kanssa. Kesällä 2019 Ruoveden seurakunnan kasvatustyön tiimi oli mukana toteuttamassa Ruokakoulu-päiväleiriä.

Vuonna 2018 järjestimme päiväleirin teemalla "Seikkailu ilmojen halki".

Kesän 2017 leirit järjesttiin juhannusviikolla viidakkoteemalla.

Kesän 2016 lastenleirien teemana oli Matka menneisyyteen - muinaismuistoja etsimässä.

Kesällä 2015 leirit järjestettiin juhannusviikolla. Leirien teemana oli Viikinkiseikkailu.

Kesällä 2014 leirit järjestettiin intiaanitunnelmissa.