Liity jäseneksi

Liity jäseneksi

Liittymällä Ruoveden 4H:n jäseneksi pääset osallistumaan paikallisen 4H-yhdistyksen monipuoliseen toimintaan. 4H:sta löytyy tekemistä ja oppimista niin lapsille kuin nuorille. Jäsenyyteen kuuluu digitaalinen 4H-jäsenkortti, josta näet omat tietosi ja jolla saa alennuksia ja etuja. 


Vinhan kirjakaupasta jäsenkorttia näyttämällä 10 % alennus kaikista tuotteista (paitsi postimerkit)

4H-jäsenyys UKK 

4H-jäsenyys 

Miten liityn 4H-jäseneksi? 

Ruoveden 4H-yhdistyksen jäseneksi liityt helposti täyttämällä jäsenlomakkeen osoitteessa liity.4h.fi. Valitse valikosta Ruoveden 4H-yhdistys. Seuraavalla sivulla voit täyttää jäsentiedot. Valitse tältä sivulta itsellesi tai perheellesi sopiva jäsenyyden muoto. Voit liittyä henkilöjäseneksi tai perhejäseneksi. Perhejäseneksi voivat liittyä samassa taloudessa asuvat. Käytä samaa sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa vain yhdelle henkilölle. 

Jos lomakkeen täyttämisessä on ongelmia, ole yhteydessä 4H-yhdistykseen esimerkiksi viestillä 050 526 5465, Teija, niin katsotaan yhdessä! 

Meiltä ilmoittaudutaan kerhoon, täytänkö muita lomakkeita? 

Kyllä. Huomaathan, että kerhoihin ilmoittaudutaan jäseneksi liittymisen lisäksi erillisellä kerhoilmoittautumislomakkeella, koska valtakunnalliseen jäsenrekisteriin emme kerää jäsenistä esimerkiksi allergiatietoja, jotka kuitenkin kerhotoiminnassa on hyvä tietää. Joihinkin kerhoihin on myös osallistujarajat, joita emme pysty seuraamaan jäsenrekisterin kautta. 

Mitä saan 4H:n jäsenenä?

  • Voit päästä ilmaiseksi tai edullisemmin 4H-kerhoihin, leireille ja koulutuksiin sekä muuhun 4H-toimintaan
  • Saat valtakunnallisia ja paikallisia jäsenalennuksia
  • 13–28-vuotiaana voit perustaa 4H-yrityksen
  • Tapaturmavakuutus 4H-tapahtumissa 6–28-vuotiaille
  • Voit hakea kansainväliseen 4H-vaihtoon 18–25-vuotiaana

Lisäksi 4H:n jäsenenä tuet tärkeää, paikallista nuorisotyötä. Jokainen maksettu jäsenmaksu on tuki nuorisotoiminnallemme. 

Mitä 4H-jäsenyys maksaa? 

4H:n jäsenyydestä maksat 35 euroa vuodessa. Samaan ruokakuntaan kuuluvien aikuisten ja vähintään 6-vuotiaiden lasten perhejäsenmaksu on 70 euroa vuodessa.  Jos perheestänne liittyy vähintään kaksi henkilöä jäseniksi, kannattaa valita perhejäsenmaksu ja liittää mukaan kaikki perheenjäsenet. Myös aikuiset voivat olla 4H-jäseniä. 

Miten 4H-jäsenmaksu maksetaan? 

Voit maksaa 4H-jäsenmaksun heti liittymisen yhteydessä tai valita maksutavaksi laskun, jolloin lasku toimitetaan sinulle myöhemmin Suomen 4H-liitosta. Jäsenmaksukauden päättyessä saat uuden jäsenmaksulaskun. Maksamattomasta jäsenmaksulaskusta lähetetään maksumuistutus. 

Mihin saakka 4H-jäsenyys on voimassa? 

Olemme siirtyneet rullaavaan jäsenkauteen (7.1.2020 alkaen). Jäsenmaksusi ja -kautesi on voimassa 12kk kerrallaan, alkaen liittymiskuukauden alusta. Jäsenmaksukauden päättyessä saat uuden jäsenmaksulaskun. 

4H-jäsenyys päättyy kun jäsen itse ilmoittaa jäsenyytensä päättämisestä. Jos jäsen ei maksa jäsenmaksua, voi 4H-yhdistyksen hallitus jossain vaiheessa katsoa jäsenyyden päättyneeksi. 

Onko 4H-jäsenyyden päättäminen vaikeaa? Miten eroan 4H-jäsenyydestä?

4H-jäsenenä voit itse päättää jäsenyyden milloin tahansa. Voit käydä omalla digitaalisella jäsenkortillasi klikkaamassa jäsenyytesi päättyneeksi, tai voit lähettää kirjallisen ilmoituksen 4H-yhdistykseen vaikka viestillä tai sähköpostitse, niin kirjaamme sinut eronneeksi jäsenyydestä. 

En enää käy kerhossa. Päättyykö 4H-jäsenyys automaattisesti? 

Osa jäsenistä haluaa jatkaa 4H-jäsenyyttä, vaikka ei käykään aktiivisesti missään kerhoryhmässä tai ole muuten mukana toiminnassa. Siksi jäsenyys ei suoraan pääty kerhokäyntien loppumiseen. Jäsenyys päätetään aina erikseen, edellisen kohdan ohjeiden mukaan. 

Kannattaa pysyä jäsenenä koko oman jäsenkauden loppuun saakka, sillä toimintamme vaihtelee, ja vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan mitään kiinnostavaa toimintaa tarjolla, voi vuoden mittaan tulla monta uutta kiinnostavaa mahdollisuutta! 

Voinko liittyä uudelleen, jos olen kerran eronnut 4H-jäsenyydestä? 

Kyllä voit! Tervetuloa takaisin! Jos liittymislomakkeella liity.4h.fi on teknisiä ongelmia, ota yhteyttä 4H-yhdistykseen, niin katsotaan tiedot kuntoon! 


Digitaalinen jäsenkortti 

Mikä on digitaalinen jäsenkortti? 

Digitaalinen jäsenkortti tarkoittaa sitä, että omat jäsentietosi ovat sinun nähtävilläsi ja muokattavissasi osoitteessa oma.4h.fi. Huoltaja pääsee tarkastelemaan ja muokkaamaan huollettaviensa ja kaikkien perheen jäsenten tietoja. 

Käyttäjätunnus palveluun on liittymislomakkeella ilmoittamasi sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Salasanan voit tilata ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja myös myöhemmin uudelleen. 

4H ei toimita jäsenille paperista jäsenkorttia. Kortti on nykyisin vain sähköisessä muodossa. 

Mitä kaikkea voin tehdä digitaalisella jäsenkortilla? 

Digitaalisella jäsenkortilla voit muokata omia jäsentietojasi, yhteystietojasi ja huoltajana perheenjäsenten tietoja. Voit esimerkiksi vaihtaa muuttuneen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen tai päivittää postiosoitteen. Jäsenkortilla voit myös ilmoittaa haluavasi erota 4H-yhdistyksen jäsenyydestä. Perhejäsenyydessä huoltajana voit lisätä perheeseen uusia jäseniä, tai päättää yksittäisen perheenjäsenen jäsenyyden. 

Digitaaliselta jäsenkortilta näet kaikki käytössäsi olevat jäsenedut helposti, ja pääset myös hyödyntämään etuja jäsenetuliikkeissä jäsenkorttia näyttämällä. 

4H-yrittäjät perustavat 4H-yrityksensä ja raportoivat 4H-yrityksen toiminnasta sekä hankkivat 4H-yrittäjän vastuuvakuutuksen digitaalisen jäsenkortin kautta. 

Ongelmia kirjautumisessa? 

Jos jäsentiedoistasi/lapsesi jäsentiedoista/perheenne jäsentiedoista ei löydy huoltajan yhteystietoja (sähköposti, puhelinnumero), et pääse kirjautumaan digitaaliselle jäsenkortille. Tällöin sinun tulee olla yhteydessä meihin eli omaan 4H-yhdistykseesi, jotta voimme tallentaa huoltajan yhteystiedot jäsenrekisteriimme. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan oma.4h.fi:hin.

Miten tallennan jäsenkortin pikakuvakkeena puhelimen aloitusnäytölle? 

Näin voit tallentaa jäsenkortin pikakuvakkeen puhelimen näytöllesi, niin pääset siihen jatkossa nopeasti (esimerkkinä toimii Android-puhelin, Samsung):

Pyyhkäise näyttöä ylhäältä alas, saat esiin verkkosivun osoiterivin. Maalaa/valitse osoite ja paina alaspäin osoittavaa nuolta, kts. kuva ohessa.

Puhelin kysyy ”Asennetaanko tämä sivusto verkkosovelluksena Sovellukset-näyttöön?”. Valitse Asenna. Saat 4H-pikakuvakkeen puhelimesi Sovellukset-listaukseen ja jatkossa jäsenkortti aukeaa, kun klikkaat pikakuvaketta.

iPhone-puhelimessa painat puolestaan näytön alarivissä näkyvää, ylöspäin osoittavaa nuolta. Tämän jälkeen näkyvästä valikosta valitset kohdan Lisää Kotivalikkoon. Valitse Lisää ja jatkossa saat 4H-pikakuvakkeen puhelimesi valikkoon. 

Meillä on perhejäsenyys, mutta perheemme kaikki yli 6-vuotiaat eivät ole jäsenrekisterissä. Miten lisään perheeseemme jäseniä? 

Kirjaudu digitaaliselle jäsenkortille osoitteessa oma.4h.fi ja mene Jäsentiedot-välilehdelle. Alhaalta löydät kohdan "Lisää uusi perhejäsen" 

Perhejäsenmaksulla kaikki saman ruokakunnan yli 6-vuotiaat voivat olla 4H-yhdistyksen jäseniä, myös aikuiset. 

Meillä on perhejäsenyys, ja osa perheemme jäsenistä on muuttanut. Miten poistan perhejäsenmaksun piiristä jäseniä? 

Huoltajana voit tehdä muutoksia koko perheen tietoihin. Voit Jäsentiedot-välilehdellä mennä eroavan jäsenen tietoihin ja alhaalta valita kohdan "Erota yksittäinen jäsen". Muu perhe jää vielä perhejäseniksi. Huom. huoltajan erotessa jäsenyydestä kirjautuu koko perheen jäsenyys päättyneeksi. Jos tämä ei ole tarkoitus, olethan yhteydessä 4H-yhdistykseen ennen eroamista. 

Haluamme vaihtaa perhejäsenmaksusta yksilöjäsenmaksuun tai päinvastoin, miten toimimme? 

Jos haluat muuttaa jäsenyyttä perhejäsenmaksusta yksilöjäsenmaksuksi, tai päinvastoin, on helpointa olla yhteydessä 4H-yhdistykseen. Muutos on kyllä mahdollinen, mutta ei onnistu suoraan jäsenkortilla. 


Jäseneksi vai ei? 

Velvoittaako 4H-jäsenyys minua osallistumaan johonkin tai tekemään talkootöitä? 

4H-jäsenenä voit osallistua juuri siihen toimintaan mikä sinua kiinnostaa ja mikä on sinun ikäisillesi suunnattu. Voit olla jäsen myös ilman että olet mukana missään toiminnassa, vain kannattaaksesi paikallista nuorisotoimintaa. 

Jäsenmaksun maksaminen on ainoa sääntöjen mukainen jäsenvelvoite. Toiminnassa mukana oleminen on vapaaehtoista.

Onko helpompaa vain maksaa kerhomaksu eikä liittyä jäseneksi? 

Jäseneksi liittyminen ei ole sen vaikeampaa tai sitovampaa kuin pelkän kerhomaksun maksaminenkaan. Jäsenenä saat käyttöösi jäsenetuja, ja pääset osallistumaan 4H-yhdistyksen muuhunkin jäsenille suunnattuun toimintaan. Jokainen maksettu jäsenmaksu hyödyttää paikallista nuorisotoimintaa rahallisesti enemmän kuin maksettu kerhon toimintamaksu. Yhdistys ei ole yhdistys ilman jäseniä! 

Miten jäsenrekisteriin ilmoittamiani tietoja käytetään? 

Tutustu Tietosuojaselosteeseen

Mihin olen yhteydessä jäsenyyteen liittyvissä asioissa? 

Kaikissa 4H-jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Ruoveden 4H-yhdistykseen. Sinua auttaa toiminnanjohtaja Teija Perttula, teija.perttula(a)4h.fi tai wa, viestit ja puhelut 050 526 5465. 

Miksi 4H:ssa odotetaan, että kaikki toiminnassa mukana olevat ovat 4H-jäseniä? 

Mitä olisi yhdistys ilman jäseniä? 

4H-yhdistyksessä tehdään paljon kaikenlaista paikkakunnan lasten ja nuorten kanssa. Jäsenmaksutuotoilla saadaan toteutettua monipuolista toimintaa ja jäsenillä on aina mahdollisuuksia myös vaikuttaa siihen, mitä kerhoissa, tapahtumissa ja muun harrastustoiminnan parissa tapahtuu. Osa toiminnasta on avointa kaikille, kuten kouluyhteistyö ja monet tapahtumat. Osan toiminnasta suuntaamme vain jäsenille. 

Jokainen maksettu jäsenmaksu on iso tuki paikalliselle nuorisotyölle! Kiitos!